Draumur från Blidö (Dreyan)

1995
e:Brennir frá Kirkjubae u: Nál frá Gufunesi

Foto:

Dreyan är en glad kille med glimten i ögat som gärna busar, leker och springer fort och länge- energin tar aldrig slut (matte säger att han är som en trimmad V12:a). Dreyan är fyrgångare med passanlag som helst av allt väljer tölten oavsett underlag, om det inte passar sig för galopp vill säga.

Han är en "enmanshäst" som gillar att bli ompysslad av sin matte eller av honom få utvalda personer. Alla nya personer testas rejält men han är mutbar...bananer är mums!

Dreyan är ingen häst som man sitter och dagdrömmer på eller spanar efter fåglar under skogsturen och gör man det så påkallar han mattes uppmärksamhet med ett par skutt hit och dit. Tycker Dreyan att det går för långsamt eller inte händer något kul på turen så låtsas han bli rädd för dom bengaliska domherrarna, sabeltandade talgoxarna eller hästslukande stenarna så att det blir lite action i tillvaron.

Dreyan är en kille som får vara med om det mesta då hans matte provar det mesta, knasigt som seriöst, och dom har alltid lika kul oavsett vad det är dom har för sig, galoppträning på Täby Galopp, distansritt, hopptävling, gångartstävling, tolkning på vintern etc.


Livsnjutaren Dreyan
Foto: